Потписан уговор о пасарели која повезује Калемегдан и Савско шеталиште

Град Београд потписао је уговор о изградњи пасареле која ће повезати Калемегдан и Савско шеталиште, изјавио је главни градски урбаниста Милутин Фолић и додао да би ти радови требало да почну у наредних месец дана.

"То је један од најзначајнијих пројеката у оквиру пројекта ширења прешачке зоне и омогућавања да пешаци и бициклисти добију адекватне просторе којима ће се кретати", рекао је Фолић Танјугу.

Навео је да би радови требало да почну у наредних месец дана и да је рок за њихов завршетак 270 дана.

"Омогућавањем преласка преко пруге и саобраћајнице која дели Калемегдан од Саве, од приобаља, ми ћемо направити могућност да грађани и туристи који се попну, рецимо Косанчићевим венцем у Кнез Михаилову улицу и пређу на Калемегдан да могу да прођу другим путем доле до Савског шеталишта", објаснио је Фолић.

Истичући да пасарела има троструку функцију, Фолић је рекао да је она инфраструктурни пројекат који ће да повеже Калемегдан и Савско шеталиште, затим повезаће Калемегдан са паркингом на "Бетон хали", као и шеталиште са паркингом.

Наводећи да је пасарела и уметничко дело, Фолић је рекао да су је заједно пројектовали Мрђан Бајић који је наш најпознатији апстрактни скулптор и Ричард Дикон који је британски најпознатији апстрактни скулптор.

"Ахитектуру је са њима заједно радио наш академик Бранислав Митровић тако да ће то сигурно бити један од најлепших инфраструктурних објеката који ће уједно бити и атракција сама за себе због тога што има један интересантан облик", истакао је Фолић.

Уговор је потписан у Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу града Београда, вредност уговорених радова са израдом техничке документације је 214 милиона динара, а посао је подељен у две фазе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи