"Успешна сезона на планинама, у Београду повећан број туриста"

Помоћница министра туризма Рената Пинџо каже за РТС да је зима на српским планинама била одлична, а да је у Београду број страних туриста повећан за шест одсто. Додаје да се за ваучере закључно са данашњим даном пријавило више од 16.350 грађана, што је двоструко више него претходне године.

Рената Пинџо је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекла да је зимска кампања "Србија – све што волим" дала одличне резултате и да је сезона била одлична.

"Зима на нашим планинама била је врло успешна, у просеку преко 10 одсто више долазака. Копаоник је остварио преко 109.000 ноћења само у јануару, Златибор 71.000 ноћења, а Београд је био препун страних туриста, повећање преко шест одсто. Полако настављамо да се спремамо за летњу сезону", каже Пинџо.

Додаје да се за ваучере закључно са данашњим даном пријавило више од 16.350 грађана.

"То је двоструко више него претходне године и очекујемо да ће трећина ваучера до краја месеца бити утрошена. Кампања је у трећој сезони и даје најбоље ефекте. Пензионери су највише заинтересовани, али и незапослени, запослени. Најтраженија места су бање – Луковска, затим Златибор, Копаоник, Дивчибаре, Сокобања, Врњачка бања", објашњава Рената Пинџо.

Каже да су услови за пријаву непромењени.

"Прошле године смо поделили ваучере пре истека рока, а ове године је рок 15. октобар", каже Пинџо.

Додаје да Србија мора и може боље с обзиром на природне потенцијале.

"Важна је агресивнија промоција преко свих расположивих медија. Субвенционишемо грађане с једне стране, а с друге стране сумирамо резултате акције довођења страних туриста у Србију", каже Пинџо.

Каже да Србија у будућности рачуна на више страних туриста из Кине али и из Русије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара