"Узми рачун и победи", Марина Грковић из села Месарци добитница стана

У оквиру наградне игре "Узми рачун и победи" извучено првих 177 награда, укупне вредности 24.288.534 динара. Прве награде извукле су теквондискиње Милица Мандић и Тијана Богдановић, некадашњи кошаркашки репрезентативац Игор Ракочевић, ватерполиста Никола Јакшић и глумци серије "Војна академија" Драгана Дабовић и Небојша Миловановић. Комисија позвала грађане да пре слања коверти још једном погледају правила игре.

Главну премију, стан у насељу Браћа Јерковић површине 51 квадрат, добила је Марина Грковић из насеља Месарци код Дебрца. Њену коверту је, из трећег покушаја - пошто су прве биле нерегуларне, извукла петогодишња Весна, ћерка Игора Ракочевића.

Добитници аутомобила "фијат 500Л" су Десанка Филиповић из Сремске Митровице, Гордана Трифуновић Димовски из Београда и Љиља Јакошевски из Врбаса.

Такође, у нове аутомобиле сешће и Слађана Николић из Обреновца, Илија Несторовић из Пријепоља и Гордан Пејић из Железника

Још шесторо људи имало је среће да добије "фијат 500Л", а то су Рада Јовановић из Краљева, Веселин Мартиновић из Суботице, Никола Ђорђевић из Ниша, Милијан Димитријевић из Ваљева, Бојана Зоковић Ђокић из Новог Сада и Славка Пантовић из Смедерева

Путовање у Париз за двоје добио је Страхиња Симић из Шапца, који је уз ту награду освојио и карте за један меч на тениском турниру Ролан Гарос.

У Грчкој ће са још по једном особом летовати Зоран Мириловић из Панчева и Урош Пауновић из Падинске скеле.

Одмор у хотелу на Старој планини, у трајању од седам дана, добила је Јована Пешић из Крагујевца, док је одмор на Златибору (четири дана) освојио Марко Танасковић из Београдa.

Јован Штрбац из Београда добио је полису животног осигурања "Сосијете Женерал".

Извучено је и неколико коверти које нису испуњавале услове за учествовање у наградној игри. 

Такође, вечерас су извучена и имена добитника 12 преносивих рачунара, 12 фрижидера, по 25 мобилних телефона, таблета и телевизора, 10 веш машина, девет машина за судове, 25 микроталасних пећница, 25 блендера, три ваучера за куповину робе у вредности 20.000 динара.

Комисија: Извлачење протекло без нерегуларности

Председница Комисије наградне игре "Узми рачун и победи", државна секретарка у Министарству државне управе и локалне самоуправе Станија Вишекруна изјавила је да је досадашњи ток извлачења завршен по правилима и да није било нерегуларности.

"Током извлачења смо уочили, што су видели и гледаоци, да одређени број коверата није испуњавао услове прописане правилима - коверат није имао 10 фискалних рачуна или рачуни нису били из ове године, односно износ је био мањи од 100 динара", рекла је Вишекруна.

Када је реч о извлачењу добитника стана у насељу Браће Јерковић, он је извучен из трећег покушаја. Вишекруна је објаснила да у првом случају рачун није фискални, а у другом је био из 2016. године.

Пристигло је више од четири милиона коверата, а просечан број рачуна у њима је био 10, додала је председница комисије.

У првом извлачењу учествовали су само фискални рачуни и слипови који су пристигли на адресу наведену на наменској коверти до 10. марта до 23 часа и 59 минута.

Коверте које су благовремено стигле на тражену адресу и нису извучене, учествују у наредним извлачењима, која су заказана за 18, 25. и 31. март и грађани могу да шаљу додатне коверте све до 30. марта.

Све коверте које преостану после првог извлачења, учествују у сваком наредном колу.

Укупно је за учеснике игре обезбеђено 50 аутомобила "фијат 500Л" у вредности од око 61 милиона динара, а наградни фонд обухвата 742 награде у вредности од преко 135 милиона динара.

Регуларност поступка надзире петочлана Комисија у којој се налазе представници Министарства државне управе, Министарства финансија и Пореске управе, Министарства трговине, туризма и услуга и компаније "Мастеркард".

Према њиховим речима, све срећне добитнике Министарство државне управе и локалне самоуправе контактираће у недељу 12. марта и обавестити о наградама које су освојили као и о начину преузимања.

Списак свих добитника биће објављен на Интернет порталу РТС-а и у дневном листу Политика, три дана након сваког извлачења, као и на интернет страници наградне игре "Узми рачун", интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе.

Добитници награда добиће упутство о преузимању награда у року не дужем од 30 дана од дана објављивања у дневном листу Политика, док је рок за преузимање награда 60 дана од дана објављивања у том листу.

Влада Србије прогласила је 2017. годином борбе против сиве економије, а наградна игра "Узми рачун и победи" је једна од 68 подстицајних мера.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво