"Узми рачун и победи", Марина Грковић из села Месарци добитница стана

У оквиру наградне игре "Узми рачун и победи" извучено првих 177 награда, укупне вредности 24.288.534 динара. Прве награде извукле су теквондискиње Милица Мандић и Тијана Богдановић, некадашњи кошаркашки репрезентативац Игор Ракочевић, ватерполиста Никола Јакшић и глумци серије "Војна академија" Драгана Дабовић и Небојша Миловановић. Комисија позвала грађане да пре слања коверти још једном погледају правила игре.

Главну премију, стан у насељу Браћа Јерковић површине 51 квадрат, добила је Марина Грковић из насеља Месарци код Дебрца. Њену коверту је, из трећег покушаја - пошто су прве биле нерегуларне, извукла петогодишња Весна, ћерка Игора Ракочевића.

Добитници аутомобила "фијат 500Л" су Десанка Филиповић из Сремске Митровице, Гордана Трифуновић Димовски из Београда и Љиља Јакошевски из Врбаса.

Такође, у нове аутомобиле сешће и Слађана Николић из Обреновца, Илија Несторовић из Пријепоља и Гордан Пејић из Железника

Још шесторо људи имало је среће да добије "фијат 500Л", а то су Рада Јовановић из Краљева, Веселин Мартиновић из Суботице, Никола Ђорђевић из Ниша, Милијан Димитријевић из Ваљева, Бојана Зоковић Ђокић из Новог Сада и Славка Пантовић из Смедерева

Путовање у Париз за двоје добио је Страхиња Симић из Шапца, који је уз ту награду освојио и карте за један меч на тениском турниру Ролан Гарос.

У Грчкој ће са још по једном особом летовати Зоран Мириловић из Панчева и Урош Пауновић из Падинске скеле.

Одмор у хотелу на Старој планини, у трајању од седам дана, добила је Јована Пешић из Крагујевца, док је одмор на Златибору (четири дана) освојио Марко Танасковић из Београдa.

Јован Штрбац из Београда добио је полису животног осигурања "Сосијете Женерал".

Извучено је и неколико коверти које нису испуњавале услове за учествовање у наградној игри. 

Такође, вечерас су извучена и имена добитника 12 преносивих рачунара, 12 фрижидера, по 25 мобилних телефона, таблета и телевизора, 10 веш машина, девет машина за судове, 25 микроталасних пећница, 25 блендера, три ваучера за куповину робе у вредности 20.000 динара.

Комисија: Извлачење протекло без нерегуларности

Председница Комисије наградне игре "Узми рачун и победи", државна секретарка у Министарству државне управе и локалне самоуправе Станија Вишекруна изјавила је да је досадашњи ток извлачења завршен по правилима и да није било нерегуларности.

"Током извлачења смо уочили, што су видели и гледаоци, да одређени број коверата није испуњавао услове прописане правилима - коверат није имао 10 фискалних рачуна или рачуни нису били из ове године, односно износ је био мањи од 100 динара", рекла је Вишекруна.

Када је реч о извлачењу добитника стана у насељу Браће Јерковић, он је извучен из трећег покушаја. Вишекруна је објаснила да у првом случају рачун није фискални, а у другом је био из 2016. године.

Пристигло је више од четири милиона коверата, а просечан број рачуна у њима је био 10, додала је председница комисије.

У првом извлачењу учествовали су само фискални рачуни и слипови који су пристигли на адресу наведену на наменској коверти до 10. марта до 23 часа и 59 минута.

Коверте које су благовремено стигле на тражену адресу и нису извучене, учествују у наредним извлачењима, која су заказана за 18, 25. и 31. март и грађани могу да шаљу додатне коверте све до 30. марта.

Све коверте које преостану после првог извлачења, учествују у сваком наредном колу.

Укупно је за учеснике игре обезбеђено 50 аутомобила "фијат 500Л" у вредности од око 61 милиона динара, а наградни фонд обухвата 742 награде у вредности од преко 135 милиона динара.

Регуларност поступка надзире петочлана Комисија у којој се налазе представници Министарства државне управе, Министарства финансија и Пореске управе, Министарства трговине, туризма и услуга и компаније "Мастеркард".

Према њиховим речима, све срећне добитнике Министарство државне управе и локалне самоуправе контактираће у недељу 12. марта и обавестити о наградама које су освојили као и о начину преузимања.

Списак свих добитника биће објављен на Интернет порталу РТС-а и у дневном листу Политика, три дана након сваког извлачења, као и на интернет страници наградне игре "Узми рачун", интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе.

Добитници награда добиће упутство о преузимању награда у року не дужем од 30 дана од дана објављивања у дневном листу Политика, док је рок за преузимање награда 60 дана од дана објављивања у том листу.

Влада Србије прогласила је 2017. годином борбе против сиве економије, а наградна игра "Узми рачун и победи" је једна од 68 подстицајних мера.

број коментара 34 пошаљи коментар
(недеља, 19. мар 2017, 01:25)
Vida [нерегистровани]

...

Imam preko 100 računa a ne mogu da dođem do koverata jer ih u pošti kod pijace stari merkator nikad nema.

(субота, 18. мар 2017, 12:38)
maleni cvetak [нерегистровани]

deca

to i ja kazem. i deca kupuju. zar oni ne treba da uzimaju fiskalne racune? :)

(четвртак, 16. мар 2017, 12:33)
Nena [нерегистровани]

Objasnite pravila

Znam da mloletna lica Nemogu da salju,znam i da mora da budu racuni od 100din.Ali dali treba da postoji neki razmak izmedj racuna na sat ili dva ili moze bilo koji racun ako neko neuzme racum pre mene da ja uzmem. Ili skupim racune iz prodabnice i posaljem . ima li tu neka pravila.

(уторак, 14. мар 2017, 14:19)
anonymous [нерегистровани]

Maloletno lice

Zar maloletno lice ne ulazi u prodavnicu da kupi nesto?Onaj ko kupuje nesto je i vlasnik racuna. 

(уторак, 14. мар 2017, 14:07)
anonymous [нерегистровани]

odgovor

Iz prostog razloga, mnogo je nepismenih.Nisu hteli da uče školu, a svuda bi da se gurnu.Zbog toga negoduju kako im ništa nije jasno i kako svako hoće da ih na neki način prevari !!!!

(уторак, 14. мар 2017, 10:13)
anonymous [нерегистровани]

Protest

Zbog cega koverta ne sme biti adresirana na dete, vazno je da ima deset racuna, zadatak je obavljen, pa bake i deke su slali za unucad.To niko, nikad nije osporavao!

(понедељак, 13. мар 2017, 18:08)
anonymousgile [нерегистровани]

lakrdija

kako maloletno lice sme da izvlači nagrade a ne sme da učestvuje u nagradnoj igri .

(понедељак, 13. мар 2017, 18:07)
anonymous [нерегистровани]

Previše nevažećih koverata

Dosta se priča o tome da je ogroman broj koverat nevažeći i onda se s pravom postavljaju pitanja zbog čega je to tako. Trebalo je snimati i samo otvaranje koverata i kontrolu računa. Stan je izvučen tek iz trećeg pokušaja, pa da li je to moguće?! Jadni ti ljudi koji su se prvo neverovatno obradovali, a onda grdno razočarali. Jedino objašnjenje za ovo je da pravila nisu bila dovoljno jasna. Kažu sve je bilo na sajtu, a koliko građana Srbije zapravo koristi internet?

(понедељак, 13. мар 2017, 13:05)
anonymous [нерегистровани]

:-)

Od srca cestitam dobitnicima!

(недеља, 12. мар 2017, 19:06)
mito i korupcija [нерегистровани]

inspektori

Nisu u mogućnosti. Računaj 4 mil koverata po 30 din toliko će poštu Srbije da košta ovaj krug izvlačenja. Lako je tako se igrati. Država nije dala ni paricu za te nagrade. Sve su to primorani sponzori obezbedili.