Фондација "Тијана Јурић" помаже у безбедности деце на интернету

Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, изјавила је да је "Фондација Тијана Јурић" значајни партнер у невладином сектору за унапређење дигиталне безбедности деце и младих.

Приликом посете Игора Јурића, оснивача Фондације "Тијана Јурић", Националном контакт центру за безбедност деце на интернету, Татјана Матић је рекла да ће искуство које та Фондација има у сусретању са конкретним примерима угрожавања безбедности деце путем интернета и решавању уочених проблема, бити од велике користи за рад контакт центра Министарства.

Како је саопштило Министарство трговине, договорена је сарадња између Фондације и Министарства, која ће обухватати размену искуства и прослеђивање пријава и питања Контакт центру за безбедност деце на интернету, које грађани упућују Фондацији, а тичу се безбедности на интернету, едукације и превенције.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација подржало је пројекат "Безбедност на интернету, безбедност у животу" Фондације "Тијана Јурић", у оквиру Јавног конкурса за за доделу средстава за програме у области развоја информационог друштва у Републици Србији.

број коментара 0 Пошаљи коментар