Формирана мрежа за подршку ЛГБТ особама у Суботици

Меморандум о сарадњи којим се органи локалне власти обавезују да ће системски радити на заштити права ЛГБТ популације потписан је у Суботици.

Меморандум су потписале локалне институције и организације цивилног друштва, саопштила је организација "Лабрис", истичући да је ово први документ којим се локални органи задужени за заштиту права грађана обавезују на међусобно умрежавање, праћење и активно реаговање на случајеве дискриминације ове мањинске групе.

Осим у Суботици, меморандуми о сарадњи потписани су још у пет градова - у Београду, Нишу, Панчеву, Новом Саду, Крагујевцу, а биће потписан и у Новом Пазару.

"Најважније је да локални органи сарађују у борби за унапређење положаја ЛГБТ особа и да ефикасније и координисаније функционишу. То је прави начин да ЛГБТ популација поврати поверење у институције", рекла је Лидија Ђорђевић из организације Лабрис, која реализује пројекат "Умрежени за побољшање положаја ЛГБТ особа у Србији" уз финансијску подршку Америчке агенције за међународни развој.

Начелница градске управе Марија Ушумовић Давчик и заштитник грађана Града Суботице Златко Маросиук поздравили су потписивање овог документа.

Меморандум о сарадњи потписали су Градска управа града Суботице, Више и Основно јавно тужилаштво у овом граду, филијала Националне службе за запошљавање, Полицијска управа Суботице, Заштитник грађана града Суботице, Центар за социјални рад, Канцеларија за младе, Дом здравља Суботица, Завод за јавно здравље, ОШ "Соња Маринковић" и Политехничка школа из Суботице, удружења грађана "Малин и Став плус".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво