Стрелци у акцији хуманости за децу оболелу од рака

Да су спорт и хуманост нераскидиво повезани показали су чланови једног београдског стрељачког клуба. Организовали су турнир на коме је прикупљена помоћ за децу оболелу од рака, а учествовало је 120 људи, међу којима и познате личности. За Удружење родитеља деце оболеле од рака прикупљено је 136.000 динара.

Светски дан деце оболеле од рака, који је обележен прошле недеље, подстакао је један београдски стрељачки клуб да им конкретно помогне. Хуманитарном туриниру, који су организовали, одазвало се око 120 људи, међу којима и познате личности. За Удружење родитеља деце оболеле од рака прикупљено је 136.000 динара.

Нишанили су у хуманост и зато су на такмичењу "Стрелци за децу" сви победници. Међу организаторима је и докторанд генетике, која осваја медаље у практичном пуцању.

"Изузетно је битна чињеница да смо наишли на јако леп одзив, како људи који су већ у стрељачком спорту, тако и оних који никада нису руковали ватреним оружјем. Изузетно ми је драго што се показало да је велики број људи заправо хуман", каже Дубравка Вејновић из стрељачког клуб "Таргет".

Позиву су се одазвали и припадници специјалне јединице Војске Србије - "Кобре".

"Пуцамо за живот, а не у живот. Битно је да оружје не буде на улицама него оружје у рукама савесних људи", каже Вукота Ђукић, председник Клуба за практично стрељаштво ИПСЦ Кобре.

У његовим рукама оружје је у функцији спорта. И на овом такмичењу репрезентативац у стрељаштву и олимпијски такмичар Димитрије Гргић био је прецизан.

"Изгледа лако када гледате са стране и све ове филмове да је то једноставно, дигнете пиштољ и опалите и то оде где треба, али треба доста вежбе и стрпљења", каже Димитрије Гргић из Стрељачког савеза Србије.

Такмичио се и колега Слободан Шаренац. Нема овде кошева, кроз шалу су му рекли на улазу.

"Ово је заиста ново искуство за мене, разлог што сам све испромашивао је, како су ми рекли, да ми пиштољ није добро упуцан. Шалим се, више је до мене него до пиштоља и муниције", каже Слободан Шаренац. 

Национално удружење родитеља деце оболеле од рака, због којих је хуманитарни турнир организован, већ две године прикупља новац за изградњу новог дечијег хемато-онколошког одељења у Нишу.

"Тренутно се скупља новац за другу фазу градње, која је уједно и најскупкља, фали још 19 милиона динара", каже Тијана Поповић, волонтерка Националног удружења родитеља деце оболеле од рака.

Подсећају да у Србији годишње од малигних болести оболи око триста педесеторо деце.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво