Венчање Призренца у Цркви Светог Ђорђа

Иван Крстић први је Призренац који се оженио у Цркви Светог Ђорђа после 18 година.

Уз црквена звона и службу, у обновљеном храму светог Ђорђа у Призрену брак су пред свештенством, родбином, пријатељима и више десетина Призренаца и Срба из околних места, склопили Данка Селаковић, из Беле Цркве и Иван Крстић, из Призрена.

Младенце је венчао отац Михајло, док су му саслуживали отац Андреј проректор у Богословији, отац Саша Крстић, брат младожење Ивана, и ђакон Милан, професор у Богословији.

"Свима нама је срце испуњено радошћу и љубављу јер је Призрен, после 18 година дочекао да се поново један Призренац венча у својој цркви где је и крштен, да настави путем којим су и многи Призренци пре њега ишли", навео је отац Михајло.

Кум, Вељко Вељковић, није крио своју радост.

"Бити кум на српској свадби у Призрену у ово време, за мене је велика част и привилегија. Поред тога што смо ја и Иван сачували старо кумство, радујем се што смо поново у Призрену и што се окупило оволико људи", истакао је Вељко.

Младина мајка Љиљана Селаковић подржава прелазак ћерке у Призрен.

"Плачем од среће, јер радост и срећа моје ћерке су за мене најбитнији. Долазак у Призрен је њен избор и ми то подржавамо ма колико то тешко и незамисливо било у овом времену", навела је Љиљана.

Младожења, иначе последњих година по благослову владике Теодосија, црквењак у цркви Св. Ђорђа, што му је и једини вид материјалне потпоре у Призрену, наводи да је срећан јер се венчао у граду у коме је рођен и цркви у којој је крштен.

Младенци своју будућност виде у том граду.

"Наравно да планирамо да наставимо живот у Призрену. Ту видимо нашу и будућност наше деце", истиче Крстић.

У Душановом народном конаку у Св. Архангелима на крају се заиграло и запевало уз народне српске песме праћене хармоником и песмом богословаца, чланова хора и гостију.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво