Чачак, осакаћени пас хируршки збринут

Пас, коме су непознати починиоци одсекли обе задње ноге, оперисан је у хируршкој ветеринарској амбуланти "Ненадовић" у Чачку и према речима доктора ветеринарске медицине Ненада Јовановића, налази се ван животне опасности.

"Пас је довезен у тешком стању без обе задње ноге и са ранама које су биле у инфицираном стању. Отклоњен му је остатак једне ноге, а повреде саниране и данас ће имати прву контролу и превијање", рекао је Јовановић у изјави за Глас западне Србије.

Тај стравичан пример насиља над животињама догодио се у Прељинској Балузи, код Чачка.

Прво је реаговало Друштво за заштиту животиња "Teodora's Angel's" које је повређеног пса преузело од власника Видосава Ђерића и пребацило га у хирушку амбуланту.

"Животиња је била у изузетно лошој здравственој ситуацији, његове задње шапице биле су језив призор, једна је дословно висила на парчету ткива, а друге није ни било. И поред све муке и сиромаштва у коме живи, свом маленом псу Муји је као простирку Видосав ставио чаршав бео као снег и плакао је све време", рекла је Наташа Семе, која је испред поменуте организације прва прискочила у помоћ.

"Само нека се мој Мујо опорави и жеља ми је да га поново видим пред вратима. Много људи ми се јавило и нуде помоћ, али нека то дају мом Мују за лекове и операцију, ја за себе не тражим ништа, имаћу за хлеб и позивам вас да попијемо по ракију за здравље мог верног чувара", истакао је Ђерић.

Иначе, након емитовања прилога на Гласу западне Србије о страдању малог Муја, јавиле су се бројне хуманитарне организације, али и људи који су новчано хтели да помогну Видосаву Ђерићу који и поред своје тешке материјалне ситуације бринуо о повређеном псу.

Сви они могу да се јаве на телефон +381 (0) 32 538 18 84.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара