Вулин: Брига о мигрантима на највишем нивоу

У Србији је тренутно до 7.000 миграната, од којих је 860 смештено у прихватном центру у Обреновцу, изјавио је министар за рад Александар Вулин наводећи да је брига о њима на највишем нивоу, те да "са гнушањем одбија било какву критику о односу Србије према мигрантима".

Вулин каже и да је сада нешто смањен прилив миграната у Србију, делом због поштовања уговора ЕУ–Турска, што је довело до знатно мањег броја миграната који напуштају кампове у Турској.

Вулин је рекао да је мање миграната на улицама Београда.

"Ми смо ту да будемо спремни за сваку ситуацију и добру и лошу", нагласио је он.
Вулин је новинарима, након што је са генералним директором Европске комисије за проширење Кристијаном Данијелсоном обишао прихватни центар у Обреновцу, рекао да свако може да се увери да су услуге у било ком прихватном кампу у Србији на највишем могућем нивоу.

Он је захвалио Европској комисија на великој помоћи у борби са последицама мигрантске кризе.

Према његовим речима, огромна већина миграната у Србији је део азилног система и ужива заштиту у оквиру прихватних центара. Министар каже да се мигранти сада дуже задржавају у Србији и да Србија одговара на своје обавезе и то ради на начин на који ниједна земља на мигрантској рути не може да се похвали.

"Нико не може да каже ружну реч о Србији. О нама ружне речи говоре они који нас нису видели, они који су злонамерни и они који не желе да Србија тако добро изгледа пред читавим светом", рекао је Вулин.

Он је замолио међународне организације и медије да када пишу о Србији да размисле и да не говоре без разлога ружно о Србији и да свој велики утицај употребе да се "уклоне границе и ограде, ако мисле да је негде боље".

"Немамо ништа против да искористе свој велики утицај и да ове људе одведу тамо где мисле да је боље, али док су овде биће заштићени и медицински збринути", рекао је Вулин и истакао да мигранти на свом путу први пут у Србији имају обезбеђен смештај, храну, лекарску помоћ и хуманост.

Он је поновио да Србија тражи јединствен европски приступ у решавању мигрантске кризе до кога, нада се, полако долази.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво