УНС: Недоспустив поступак председника општине Штрпце према новинару "ТВ Мост"

Удружење новинара Србије и Друштво новинара Косова и Метохије упутили су протест због осионог поступка председника општине Штрпце Братислава Николића који је у среду избацио новинара ТВ Мост Златка Угриновића из канцеларије општине и траже од њега да се новинару извини.

Како је УНС-у рекао, Угриновић је по новинарском задатку, а у оквиру серијала емисије "Отворено о", отишао у општину како би се са замеником привременог органа Живчетом Шаркочевићем договорио о његовом учешћу у емисији.

"У једном тренутку, у току  нашег разговора, у канцеларију је ушао Братислав Николић и угледавши ме како разговарам са Саркочевићем, видно узрујан, љутитим гласом повикао: 'Шта ти радиш овде, губи се из канцеларије'. Познајући Николића од раније као конфликтну и насилну особу, истог тренутка изашао сам из општинске канцеларије, како себе не бих довео у још гори положај да будем и физички нападнут. Јуче сам био на седативима и данас ћу отићи код лекара. За 28 година колико радим у медијима, ово ми се није десило", рекао је Угриновић УНС-у.

Он је додао да је о инциденту обавестио и своју редакцију, али да реакције није било.

"Ни сам не знам зашто нико није реаговао из редакције. Нису ни информацију о томе објавили", рекао је Угриновић.

Председник општине Штрпце је, како нам је речено у општини, на Сајму туризма и није доступан за коментар, као и директорка "ТВ Мост" која је УНС-у рекла да је у гужва на Сајму туризма и да не може сада да разговара о томе зашто редакција "ТВ Мост" није обавестила јавност о овом инциденту.

УНС и ДНКиМ сматрају да се ради о насилном поступку који не приличи јавном функционеру и да се овакав однос према професионалним новинарима не може толерисати. "Зато још једном позивамо господина Николића да се јавно извини колеги Угриновићу", наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи