Министар Вукосављевић с представницима Срба у Албанији

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић разговарао је у амбасади Србије у Тирани с представницима Срба у тој земљи о могућностима за учење матерњег језика, набавци књига на српском и о програмима намењеним српској мањини на албанским телевизијама.

Министар Вукосављевићје истакао је да неговање веза у области културе између Србије и Срба у расејању заузима важно место у Стратегији културног развоја, те да је "очување културног и националног идентитета примарни задатак сваког народа који не жели да нестане у вртлогу историјских промена карактеристичних за савремену цивилизацију".

"Министарство културе и информисања с великом пажњом прати живот српске заједнице у Албанији, а представници удружења и сви Срби из ове земље имају отворена врата за сваки вид сарадње, предлог или сугестију којим би се културни живот српског народа у Албанији побољшао", рекао је министар.

Представници Срба из Албаније навели су да су задовољни што су имали прилику да разговарају о важним питањима, да су захвални министру на речима охрабрења, а посебно бригом коју Србија показује за њих.

У саопштењу Министарства културе наводи се да је Вукосављевић разговарао у Тирани с представницима Удружења српско-црногорске мањине "Морача-Розафа" из Скадра, Српског православног друштва "Свети Јован Владимир" из истог града и Удружења Срба "Јединство" из Флера.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи