Позив штедишама банака бивше СФРЈ да пријаве потраживања

Министарство финансија Србије позвало је штедише банака који су до 27. априла 1992. године имали девизну штедњу у банкама на територији бивше СФРЈ да пријаве своја потраживања.

Позвани су држављани бивших република СФРЈ који су девизну штедњу положили код банака са седиштем у Србији и њиховим филијалама на територијама бивших република СФРЈ.

Позив је упућен и држављанима Србије који су до тог дана девизну штедњу положили код филијала банака са седиштем у Србији, а које су се налазиле на територијама бивших репубика СФРЈ.

Пријава потраживања може се и непосредно предати од 6. марта на шалтерима Министарства финансија - Управе за јавни дуг. О њима ће одлучивати Управа за јавни дуг у року од 120 дана од дана подношења пријаве.

Пријава потраживања може се поднети у року од годину дана од дана објављивања овог позива.  

Уз пријаву, девизни штедиша треба да поднесе оверену копију личне карте, оригинал уверења надлежног органа о промени пребивалишта, оригинал девизне штедне књижице, изјаву да своју штедњу није пренео на друго лице, потврду надлежног органа бивших република СФРЈ о томе да штедиша није остварио своје право по основу девизне штедње.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво