Прокупље, медицинској сестри прети покретање поступка

Медицинска сестра која је, по наводима мајке, одбила да у Прокупљу прими на преглед бебу јер мајка није имала ситан новац – суспендована је са посла до окончања инспекцијског надзора. Ако се утврди кривица, биће покренут законски поступак.

Решење о суспензији донео је в. д. директора Павле Орбовић након консултација са Министарством здравља.

Суспензија ће важити док инспекција и комисија за унутрашњу проверу квалитета рада Дома здравља у Прокупљу не утврде све чињенице, пренели су локални медији.

"Желимо пре свега да сачувамо углед наше установе и нико нема право да руши стечено поверење које имамо код пацијената. Неозбиљно је доносити одлуку након изјаве само једне стране", рекао је Орбовић.

Уколико се током истраге буде утврдила кривица здравственог особља, биће покренут законски поступак.

Мајка осамнаестомесечне бебе из Ниша је навела да је сестра одбила да прими на преглед бебу без здравствене књижице, јер није имала ситан новац којим би платила преглед, због чега је дете са температуром и дијарејом морала да превезе до нишког Клиничког центра.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво