Панчево, положен камен темељац за Прекршајни суд

Министарка правде Нела Кубуровић положила је камен темељац за нову зграду Прекршајног суда у Панчеву од око 900 квадратних метара, која би требало да буде изграђена у року од годину рада.

Укупна вредност радова износиће око 95 милиона динара, навела је Кубуровић том приликом истичући да Министарство правде посебну пажњу посвећује унапређењу инфраструктурних капацитета судова.

"Започињемо изградњу зграде за Прекршајни суд у Панчеву, јер досадашњи услови рада тог суда нису били примерени. Седиште суда је било у стаменој згради од 200 квадратних метара, где је радило 17 судија и 45 запослених", навела је Кубуровићева,  напомињући да се нада ће до краја године бити завршени започети радови.

Из буџета је за изградњу овог објекта издвојено око 95 милиона динара, навела је министарка правде указујући да је сам Прекршајни суд у току 2016. наплатом новчаних казни остварио поменута средства.

"Управо то показује колики је значај прекршајних судова и проценат наплате прекршајних казни. Укупна наплата у прошлој години је била близу 4.6 милијарди динара и то је један од разлога зашто Министарство правде посебну пажњу посвећује прекршајним судовима и унапређењу њиховог рада", нагласила је Кубуровићева.

Поред завршетка радова зграда за прекршајне судове у Ужицу и Пожаревцу, Кубуровићева је напоменула да Министарство правде изменама и допунама Закона о прекршајма настоји да унапреди даљи рад прекршаних судова и обезбеди већи број решених предмета и већу наплату новчаних казни.

Председник Прекршšајног суда у Панчеву Љиљана Костић рекла је том приликом да је данас велики дан за запослене у том суду који је од 1991. године смештен у стамбеној згради у 216 квадрата, док судије и запослени раде у две смене.

Председник Прекршајног апелационог суда Зоран Пашалић почетак радова за изградњу нове зграде оценио је као "историјски тренутак" како за Град Панчево тако и за прекршајне судове, након вишедеценијских напора да се нађе локација и зграда за прекршајни суд.

Полагању камена темељца присуствовао је и градоначелник Панчева Саша Павлов.

Будућа зграда Прекршајног суда у Панчеву налазиће се у месту некадашњег објекта "Стара Фабрика Обуће".

Објекат ће се простирати на око 900 квадратних метара и имаће укупно 32 просторије од којих ће највише заузимати судска одељења (14) .

У приземљу судске зграде биће обезбеђен рад са лицима са инвалидитетом и старијим особама, односно биће постављена рампа за улазак у приземље, један кабинет за судију, канцеларије без прагова и адеквани тоалети.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара