Уметнички атеље у прихватном центру у Прешеву

Међу мигрантима у Прихватном центру у Прешеву је и Владимир Кастиљо Гамбоа са Кубе. Он слика на гајбама или картонима и планира да приреди изложбу.

Привремени Владимиров атеље је у прихватном центру у Прешеву. Једну од кућица прилагодио је себи, украсио сликама и цртежима. На необичним површинама црта и слика портрете младих и деце, које среће у центру.

"Дивим се деци која су морала са родитељима да побегну из своје земље, да чекају на границама. Желим да урадим нешто више за њих, да им покажем да живот даје више могућности и много боја, да није само црно бели", каже емигрант са Кубе Владимир Кастиљо Гамбоа.

На Куби Владимир има породицу, двоје деце, петоро браће, сестру, родитеље. Кренуо је у Европу, каже, као и већина миграната, да тражи бољи живот за себе и породицу, у Прешеву је неколико месеци.

"Решио сам да наставим, да се не зауставим. Кад сам дошао овде, нисам имао професионални прибор за цртање. Нашао сам кутије од дрвета, узео сам и почео да сликам на њима. Кад неко има жељу, треба да има и снаге да је оствари", каже Владимир.

Четрдесетдвогодишњи Кубанац завршио је уметничку школу и националну академију, у својој земљи. На путу до Србије продавао је слике. Професионалне четке и боје набавио је у Београду, јер, каже, у његовој земљи постоји само једна продавница у којој има прибора за сликање, и веома је скупа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи