Пилот пројекат за већу физичку активност основаца

Свако пето дете у Србији је гојазно, а свако друго има проблем да се попне степеницама на други спрат. Више од 60 одсто деце нема редовну физичку активност, показала су истраживања Института Батут. Да би поправило такву статистику Министарство просвете осмислило је пилот програм "Покренимо нашу децу" који подразумева увођења свакодневне наставе физичког васпитања у свим основним школама од првог до четвртог разреда.

Посебни саветник министра просвете Драгана Миловановић каже за РТС да је Министарство уз помоћ колега и уз помоћ компаније "Књаз Милош" осмислила и покренула програм "Покренимо нашу децу".

Учитељи ће проћи обуку за три модела вежбања који се могу прилагодити свим условима рада а програм ће почети у марту, кажу аутори пројекта.

"Мислимо да има простора за унапређење самог програма а програм је тако осмишљен да подразумева вежбе у затвореном простору, вежбе на отвореном и комплексе вежби уз музику. Све то омогућава професорима разредне наставе односно учитељима да овај програм осмишљавају у корелација са тематским целинам са повезивањем са оним што они већ раде али на овај начин ипак уводимо усмерену физичку активност у свакодневни дан детета што је можда најважније", каже за РТС професор физичког васпитања и коаутор програма "Покренимо децу" Горан Петровић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво