Нове инвестиције за бољи живот у Лебану

У општини Лебане надају се бољим данима. Већ на пролеће, захваљујући инвестицији турске компаније која ће производњу покренути у просторијама некадашњег гиганта "Експортекса", посао ће добити неколико стотина радника. Истовремено, у тој општини на југу Србије, све је више оних који се одлучују за породични бизнис. Срђан Живковић на лицитацији је купио напуштену фабрику и покренуо производњу шампињона. У овом погону тренутно ради двадесетак радника а производи се 50 тона печурака месечно.

До пре неколико месеци овај велики објекат некада успешног предузећа "8. новембар" из Лебана био је потпуно руиниран и стајао је као споменик неуспешне и болне транзиције кроз који је прошла лебанска привреда. Данас је овде смештен један од највећих погона за производњу шампињона у Србији. Срђан Живковић који се бави породичним бизнисом неколико деценија одлучио је да на лицитацији купи некадашњи магацин површине 3.000 квадратних метара. 

Уложио је 30 милиона динара и за кратко време покренуо производњу, на велико задовољство Милоша Пешића који се запослио одмах после завршене школе. 

"Мени је важно да сам добио посао одмах након пунолества. Посао углавном није тежак, мало је специфичан", објашњава Милош Пешић, радник фабрике "Снапи".

Због специфичног процеса производње овде се ради 24 сата дневно. За сада посла има за двадесетак радника.

Снежана Ивановић, радница фабрике "Снапи" наводи да су услови добри, да има посла али да је задовољна условима рада.

"Важно је да су људи који овде раде задовољни и са личним доходком а планирамо да у наредном периоду за пар месеци упослимо до 50 радника, истиче Срђан Живковић власник фабрике "Снапи".

За неколико месеци из лебанског "Снапија" биће испоручивани и маринирани шампињони у теглама и кесицама. Добра технологија ослушкивање потреба на тржишту а пре свега квалитет производа рецепт су за успех породичног бизниса.

Срђан Живковић је пример који показује да се у Лебану ствари коначно померају са мртве тачке. Велике инвестиције чију реализацију локална самоуправа најављује за пролеће ове године сигурно ће потпуно променити слику о овој варошици на југу Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво