Завршена прва едукација о демографским изазовима

Кабинет министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику Славице Ђукић Дејановић завршио је прву, од четири једнодневне едукације на тему кључних демографских изазова и њихових будућих тенденција.

Едукацију су одржали експерти из Центра за демографска истраживања Института друштвених наука, др Мирјана Рашевић, др Горан Пенев и др Владимир Никитовић, саопштено је из кабинета министра без портфеља.

Ове догађаје подржава пројекат ПЕРФОРМ у циљу побољшања сарадње између истраживача у друштвеним наукама и креатора јавних политика.

Едукације се организују у циљу продубљивања до сада стечених знања и припреме за ревизију постојеће Стратегије за подстицање рађања, као и потребе да се у сарадњи са стручњацима одреде најбоље мере из домена популационе политике, које ће се у пилот општинама примењивати током 2017. године.

Од формирања Кабинета, а у складу са Стратегијом за подстицање рађања, до сада је анализирана ситуација по ресорима којима су у надлежност стављани и задаци из области демографије и популационе политике.

Потписани су споразуми о сарадњи са Институтом друштвених наука, Привредном комором Србије и Сталном конференцијом градова и општина. Формиран је и Савет за популациону политику, на чијем је челу председник владе, а чланови су ресорни министри и истакнути стручњаци из ове области.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи