Девет година од трагичног пожара у новосадском кафићу "Лаунџ"

Поводом девете годишњице од велике трагедије у кафићу "Лаунџ" у Новом Саду када је у пожару живот изгубило осаморо младих људи, породице и пријатељи настрадалих и председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић, положили су цвеће испред спомен-плоче у Змај Јовиној улици.

Јелушић је том приликом истакао да је данашњи датум пре свега потресан за родбину настрадалих, али и да представља опомену за оне који доносе одлуке, да те одлуке буду на такав начин донете да никада не угрозе ниједног грађанина.

"Данашњи датум је опомена за оне који можда једним својим потписом могу да утичу на то да неко буде угрожен на овакав начин на који су била угрожена деца на овом месту", рекао је Јелушић.

У пожару у кафићу "Лаунџ" 17. фебруара 2008. године животе су изгубили Мирјана и Милош Пекић, Милена Колунџић, Бранка Саковић, Борис Бјекић, Душица Кулаш, Марија Гавранчић и Владан Драговић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се