Стефановић: Од 1. марта запошљавамо дипломце са Академије

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић уручио је на обележавању Дана Криминалистичко-полицијске академије, решења за пријем у радни однос за троје најбољих академаца и најавио да ће у наредном периоду у радни однос бити примљен већи број људи са академије и Центра за основну полицијску обуку.

Небојша Стефановић је навео да мисли да је нова генерација криминалиста спремна да понесе бакљу коју су носили пре њих многи други у борби против организованог криминала и свих других опасности које су бројне у савременом свету.

Захвалио се припадницима МУП-а који су својим свакодневним преданим радом омогућили да Србија буде безбедна, стабилна и да њени грађани могу мирно да спавају и да се не секирају да ли ће бити изложени терористичким нападима, или нестабилностима каквих је било у нашем региону.

Осврнувши се на каријерно напредовање, Стефановић је рекао да је у Министарству направљен такав систем напредовања да пролазе најбољи.

"Поносан сам на ову нову генерацију младих људи. Направили смо нови систем каријерног напредовања. Сада је потребно да се усавршавате, прођете одређене школе, курсеве, имате оцену која више није паушална већ за коју постоје јасно дефинисани критеријуми", истакао је министар.

Како је рекао, они који су најбољи, који се највише боре и труде, постају старешине и воде полицију напред.

"Кроз та каријерна напредовања учинићемо да полиција постане ефикаснија и професионалнија", нагласио је Стефановић.

Министар је рекао да се српска полиција може мерити са најбољима у свету и да постоји огроман број захтева од различитих држава које желе своје кадрове да обучавају у специјалној јединици, Криминалистичко – полицијској академији и разним курсевима.

„Настављамо са оним што смо обећали и гледаћемо да ове године, у периоду од 1. марта до 1. априла, примимо већи број људи са Академије и Основне полицијске обуке, јер желимо да Србија буде безбеднија земља", истакао је Стефановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво