Диковић: Србија увек била расадник добрих војника

Значка војнику на добровољном служењу војног рока и Захвалница отаџбине уручене су у Београду и Нишу делу војних обвезника који су добровољно служили војни рок са оружјем у генерацији септембар 2016, саопштило је Министарство одбране.

Признања војницима у Београду уручио је начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, који је истакао да је Србија увек била расадник добрих војника.

Изражавајући захвалност младим људима што су се, као војници на добровољном служењу, ставили на располагање својој земљи, Диковић је истакао да је служити својој држави увек било часно и узвишено.

Диковић је уручио признања на свечаности у Дому Гарде у Београду у присуству чланова колегијума министра одбране и начелника Генералштаба, као и представника Регионалног центра Београд и скупштина градских општина, саопштило је Министарство одбране.

"На тај начин доприносимо њеном напретку и просперитету, а Србија је увек била расадник добрих војника и увек је имала добру војску, а да није тако, данас не би имала слободу", рекао је начелник Генералштаба.

Диковић је додао да због исказаног патриотизма отаџбина жели да им уручи симболично признање које ће их подсећати на војничке дане и које ће са поносом показивати пријатељима, касније деци и унуцима, као што су то радили њихови очеви и дедови.

У Дому Војске Србије у Нишу, значке и захвалнице војницима је уручио државни секретар у Министарству одбране Ненад Нерић.

"Највећа снага Војске Србије је човек, односно војник, а када тај војник добровољно служи војни рок, онда је то вредно поштовања и доказује да нашу традицију негујемо, а нашу Србију изнад свега волимо. Војници, Министарство одбране, Војска Србије и отаџбина вам се захваљују на добровољном служењу војног рока и на доприносу заштити и јачању система одбране Србије", нагласио је Нерић.

Додао је да је уверен да ће и остали младићи и девојке следити њихов пут и умети да покажу да су достојни војничког позива у свакој ситуацији и под свим околностима као што су то чинили они и њихови претходници.

Значка војнику на добровољном служењу војног рока и Захвалница отаџбине су војна признања која се додељују војницима након одслужења војног рока за допринос заштити и јачању система одбране Србије.

Та признања, сада додељена први пут на основу Правилника о признањима и новчаним наградама у Министарству одбране и Војсци Србије, биће накнадно уручена свим војницима који су добровољно служили војни рок, након обустављања обавезе служења војног рока 2011. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво