Ненадић: Саслушати Синишу Малог и његову бившу супругу

Програмски директор "Транспарентности Србија" Немања Ненадић изјавио је да би тужилац требало да саслуша градоначелника Синишу Малог и његову бившу супругу Марију Мали како би утврдио да ли су почињена нека кривичних дела а на основу тврдњи Марије Мали у интервјуу Мрежи за истраживање криминала и корупције (КРИК).

"Иако су околности такве да се не може без резерве веровати на реч свему што је речено, ипак је изнето довољно информација које указују на могућа кривична дела - непријављивање имовине и давање лажних података о имовини јавног функционера, као и кривично дело у вези са незаконитим рушењем у Херцеговачкој улици у Београду. Постоји разлог да због свега тога тужилац тражи додатне информације од Синише Малог и његове бивше супруге", рекао је Ненадић за агенцију Бета.

У интервјуу за КРИК Марија Мали је изјавила да јој је Синиша Мали испричао да је организовао рушење "неких колибица" у Херцеговачкој улици у београдској Савамали како би отклонио сметње у изградњи пројекта "Београд на води".

"Ја сам у то време била у Црној Гори са децом која су била на распусту. Избори су били 24. априла, он је одмах сутрадан дошао авионом. Испричао је то као најобичнији догађај. 'Имао сам проблем, неки нису хтели да се иселе. Организовао сам акцију рашчишћавања. Дошли људи у сред ноћи, мало тамо нешто полупали. Ништа страшно нисам урадио'. То су биле, по његовим речима, неке баракице тамо, колибице", испричала је Марија Мали за портал КРИК-а.

Она је навела и неколико примера у којима је градоначелник прикрио прву вредност имовине коју поседује.

У ноћи између 24. и 25. априла 2016. група људи маскираних "фантомкама" багерима је порушила објекте у Херцеговачкој улици у Београду, а грађани су позивали полицију и пријављивали да их непознате особе малтретирају и да им одузимају мобилне телефоне. Полиција није изашла ни на један позив.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи