Велико интересовање грађана и угоститеља за туристичке ваучере

Помоћница министра за туризам Рената Пинџо каже за РТС да је велико интересовање грађана и угоститеља за туристичке ваучере, као и да је поједностављења процедура за пријављивање.

Пинџова је, гостујући у Дневнику РТС-а, навела да је од почетка акције подељено 3.900 ваучера.

"Ми смо ове године акцију почели на време, односно 1. јануара. До сада се пријавило 3.900 грађана, а то је за 57 одсто више него прошле године у истом периоду, за првих месец дана акције", каже Пинџова.

Истиче да је процедура пријаве грађана поједностављена, као и да су пензионери најзаинтересованији.

"Трудили смо се да поједноставимо процедуру. Пензионери су ти који се најмање жале и то су наши највернији корисници", објашњава Пинџова.

Наводи да је више угоститеља пријављено, као и да је разнолика понуда пријављених угоститеља.

"Оставили смо могућност да новоотворени објекти и угоститељи који се нису пријавили могу то да учине током целе године и та листа се ажурира сваког петка", напомиње Пинџова.

Тврди да су се искристалисале дестинације, као и да су најтраженији ваучери за бањски туризам – Врњачку бању, Сокобању, Пролом бању, Бању Кањижу, Бању Ковиљача.

Такође, тражени су и планински центри – Златибор, Копаоник, Тара и Дивчибаре.

Говорећи о броју страних туриста, Пинџова наглашава да је из године у годину повећан број туриста из других земаља.

"Расте број страних туриста и то је негде око 13 одсто. Планински и бањски центри су препуни страних туриста. То су пре свега туристи из региона, али и из Немачке и Кине", каже Пинџова.

Када је реч о очекивањима да Србију током ове године посети три милиона туриста, Пинџова сматра да су то реална очекивања.

"То су реалне пројекције, концентрисали смо се на тржишта где се очекује прилив туриста, радимо са националном авио-компанијом", истиче Пинџова.

Истиче да су у току два конкурса Министарства туризма, један се односи на локалне самоуправе које могу да се пријаве за средства за инфраструктурне пројкте који ће допринети развоју туризма, а други конкурс је намењен приватним угоститељима и то су повољни кредитни услови за унапређење туристичког потенцијала.

"Потребно је пратити свеже идеје и синергијом приватног и јавног сектора туризам ће остварити своје резулатате", закључује Пинџова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи