Сајт РТС-а најбољи у 2016. години

Часопис "PC Press" изабрао је сајт Јавног медијског сервиса за најбољи у категорији Вести и информације у протеклој години. Ово је четврти пут да је интернет портал РТС-а победник у тој категорији.

"Сајт РТС-а и пратеће мобилне апликације из године у годину напредују, пружајући све погоднији приступ садржајима које јавни сервис емитује. Посебно је важно што су видео-садржаји издвојени из емисија и расположиви за гледање, али и описани текстом, што омогућава лако претраживање, било преко интерног механизма сајта, или кроз Гугл", оценио је часопис PC Press.

Широка РТС-ова програмска понуда је јасно подељена по категоријама, а кретање кроз сајт је прилагођено мобилним уређајима, наводи PC Press у образложењу одлуке.

"Ако је ишта у Србији модерно, онда је то веб, а ако ико прати светске трендове у свом послу, онда су то девелопери. Додуше, и домаћи корисници добро знају шта хоће. Зато је јубиларни, 20. преглед захтевао да пажљивије анализирамо шта људи воле, шта добија на вредности, а шта полако одлази у историју", поручује часопис.

Интернет се мења, оцењује часопис надајући се да ће "и даље побеђивати добре идеје, квалитетни садржаји и поуздани сервиси".

Иначе, ово је четврти пут да је сајт РТС-а проглашен за најбољи српски сајт у категорији Вести и информације. Титулу најбољег понео је и 2009, 2010. и 2012. године.

Друго место у категорији Вести и информације деле: 021.rs, benchmark.rs. danas.rs, srpskadijaspora.info.

Најбољи у осталим категоријама

Победник у категорији еМаркет је портал takolako.rs, у категорији Сервиси mojafirma.rs, док је најбољи у категорији База знања bee.bubblecup.org.

Победник у области Модерна породица је, према оцени часописа, портал napravisam.rs, док је најбољи у категорији Слободно време doziviteslu.com.

Портал nationalgeographic.rs изабран је за најбољи у категорији Спорт и (аван)туризам. У области Друштвене мреже победник је Јутјуб канал Zvoganj.

Посебно признање ове године PC Press је доделио сајту Београдске филхармоније.

Као најбољу мобилну апликацију часопис је изабрао mts centar.

Свечаност доделе признања и јубиларног двадесетог избора PC Press Top50 за 2016. годину биће одржана у понедељак, 6. фебруара, у свечаној сали Скупштине града Београда.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво