Чекајући златиборску гондолу

Хоће ли гондолу на Златибору, упркос поступку пред судом, градити становници Златибора у радној акцији? Председник општине Чајетина Милан Стаматовић најављује – хоће и то између 2.000 и 3.000 људи.

Дуго најављивана златиборска златна гондола требало би да повеже центар планине, односно Обудовицу преко станице на Рибничком језеру са највишим врхом Торником, и с њом Златиборци имају озбиљне туристичке планове.

"Наша гондола ће бити дуга девет километара, најдужа те врсте у свету. Ми смо већ набавили опрему у вредности око 10 милиона евра. Она је ускладиштена на неколико локација, а следеће недеље стижу нам и кабине", каже Бојана Божанић, директор ЈП "Голд гондола".

Док опрема чека у магацинима и на отвореном, а почетак градње је неколико пута најављиван, није се одмакло даље од камена темељца. Запело је код земљишта преко ког гондола прелази, а које је пре годину и по било предмет варница на релацији чајетинска општина – ресорно министарство. У међувремену, стигло се и до Управног суда, који је све вратио на почетак.

"Владајућа гарнитура не жели у последњих пет година да разграничи друштвени и државни капитал и да овом народу пошаље јасну поруку да ли су они продали или поклонили 2.213 хектара приватном лицу или је то државна имовина", каже Милан Стаматовић, председник општине Чајетина. 

У саопштењу Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре од пре месец и по стоји између осталог да Чајетина може да поднесе захтев за грађевинску дозволу уз доказ о одговарајућем праву на земљиште, да Министарство не може да утиче на рад суда и да је, према важећем закону, градња без дозволе кривично дело бесправне градње. Новије реакције нема.

О најављеној великој радној акцији или народној моби и у општинском средишту, Чајетини, већ се увелико прича, а неки се за њу и спремају.

У ужичком крају готово три деценије нема радних акција са хиљадама учесника, какве су биле Београд–Бар или Кадињача. Да ли ће златиборска заиста бити масовна и да ли ће уопште успети, видеће се за 10 дана.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи