Мерима Његомир - појачање РТС-а

Позната естрадна уметница Мерима Његомир нови одговорни уредник Народних редакција Музичке продукције и ПГП РТС. Мерима је снимила 24 албума и више од стотину трајних снимака изворних песама за Радио Београд.

Истакнута естрадна уметница Мерима Његомир именована је на место одговорног уредника Народних редакција Музичке продукције РТС и ПГП РТС.

Руководство РТС-а верује да ће појачање у виду ангажовања таквог уметника допринети успешном очувању традиције српске народне музике, квалитету рада и даљем унапређењу и развоју народних редакција Музичке продукције и истог сегмента музике у оквиру ПГП РТС.

Мерима Његомир је дугододишњи сарадник и вишедеценијски ексклузивац Продукције грамофонских плоча РТС. Снимила је 24 албума и више од стотину трајних снимака изворних песама за Радио Београд.

Добитница бројних награда

Мерима Његомир је рођена у Земуну. Завршила је средњу музичку школу "Коста Манојловић", одсек соло певање у класи професорке Милице Поповић. Дипломирала је на Вишој пословној школи у Београду.

Године 1977. године прави прве трајне снимке за Радио Београд и први пут наступа на телевизији, након чега следи и издавање прве плоче.

Током богате каријере учествовала је на бројним комерцијалним и хуманитарним концертима и одржавала солистичке концерте на Коларцу и у Центру "Сава".

Добитница је естрадне награде Србије чиме је стекла статус естрадног уметника а касније и истакнутог уметника Републике Србије. Добитница је Златне значке културно-просветне заједнице Србије и Вукове награде 2005. године. Власница је више од 20 првих награда на разним домаћим фестивалима.

Неке од најзначајнијих награда које је освојила: четири пута Гранд При фестивала Месам "Златна тамбурица" '98. Специјална награда Радио Београда за допринос очувању традиционалне народне музике Награда "Царица Теодора", Ниш 2002. "Златна тамбурица" за песму "Магле, магле".

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво