Преминуо Константин Арсеновић

Потпредседник Скупштине Србије и функционер Партије уједињених пензионера Србије Константин Арсеновић преминуо је данас у 76. години, саопштено је из парламента.

Арсеновић је рођен 3. јуна 1940. године у селу Горње Кошље, општина Љубовија. Завршио је основну школу, средњу техничку школу, Војнотехничку академију, Високу војнотехничку академију, Командноштабну школу и Школу националне одбране.

Своју радну каријеру је провео у ЈНА и у Војсци Југославије у периоду од 1961. до 2000. године. Обављао је бројне дужности у војсци, послове референта, начелника одсека, начелника одељења, начелника управе, начелника сектора позадине и саветника начелника Генералштаба за логистику.

Био је носилац и учесник развоја и опремања наоружања и војне опреме – тежишно земаљске артиљерије, израде норматива, упутстава, правила и доктринарних докумената за потребе тадашње војске. Радну каријеру у војсци завршио је 2000. године одласком у пензију, у чину генерал-потпуковника.

Био је један од оснивача Партије уједињених пензионера Србије и члан Председништва те странке. Народни посланик био је након избора 2008. и 2012. године. У скупштинсом сазиву формираном 2012. године, обављао је функцију потпредседника Народне скупштине, а наставио је да обавља исту функцију и у сазиву од 2014. године. Поред тога је био и члан Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације и члан Одбора за права детета.

Мандат му је потврђен и након ванредних парламентарних избора одржаних 24. априла 2016. године. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво