Поништена приватизација Телевизије Крагујевац

Министарство привреде је саопштило да је поништило приватизацију Радио-телевизије Крагујевац (РТК) и наплатило банкарску гаранцију од Радоице Милосављевића из Крушевца, који је у октобру 2015. године, купио ту медијску кућу за 85,5 хиљада евра.

У одлуци о раскиду уговора о продаји РТК, Министарство привреде је навело да купац није извршио уговорену обавезу исплате доспелих зарада за јун, јул, август и септембар прошле године, а није извршио ни инвестициону обавезу од 150.000 евра у року од 12 месеци од закључења уговора.

За сада је неизвесно каква ће бити даља судбина РТК и 67 запослених, који месецима штрајкују, а телевизија од почетка децембра не емитује програм.

Раније су извршитељи пописали целокупну опрему, а на првој лицитацији продати су сви аутомобили и део највредније рачунарске и продукцијске опреме.

Власник Радоица Милосављевић за УНС је рекао да "потпуно разуме што је приватизација раскинута".

"Нисам испуњавао обавезе. Схватио сам да је нереално да испуњавам обавезе на основу претходних дуговања и да ми је овако много мањи ризик. Запослени, њих 67 нису зарађивали новац, комерцијала није зарадила ни динар и телевизија тако није могла да опстане", рекао је Милосављевић, наводи се у саопштењу УНС-а.

И судбина друге крагујевачке телевизије Канал-9 (К-9) је неизвесна јер је Агенција за осигурање депозита огласила продају 99,34 одсто удела капитала, који "Таково осигурање" у ликвидацији, поседује у крагујевачкој Телевизија Канал-9.

Како је наведено у огласу, на крају прошле године, К-9 је имла 16 запослених и 9,1 милиона динара губитка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи