Јанковић: Проблеми спора администрација и дугачки поступци

Заштитник грађана Саша Јанковић изјавио је да грађане највише мучи релативно спора администрација и предуги поступци, у којима образложења често не одговарају стању ствари.

Саша Јанковић је, уочи трибине на Старом граду, рекао да су му грађани те општине упутили око 650 притужби, од којих је 90 одсто решено.

Јанковић је додао да грађани имају проблема и са пензијско-инвалидским фондом, који, како каже, решења о пензији доноси дуже него што је прописано законом.

"То су најчешће притужбе, а поред ових које успешно решавамо, грађане мучи недовољно ефикасно правосуђе", рекао је Јанковић.

Јанковић је навео и да је више од 80 одсто притужби у којима је утврдио неправилности, исправљено.

Омбудсман је додао да је око 3.000 поступака у току.

Он није желео да говори о својој председничкој кандидатури, али је на констатацију да стално инсистира на поштовању закона, а да га сам крши, јер позицију омбудсмана користи за промоцију кампању за председника, рекао да ниједном није прекршио закон нити рекао иједну реч ван своје надлежности.

Додао је, међутим, да са Борисим Тадић није разговарао ни о каквим политичким функцијама.

На питање како грађани могу да верују човеку који ради као заштитник грађана, а кандидује се за председника, Јанковић је рекао да грађани верују омбудсману и додао да не види зашто не би веровали и председнику Србије, јер су, како је рекао, посао омбудсмана и председника веома спојиви.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво