Анђелковић: Довољно залиха у робним резервама

У робним резервама има довољно залиха - и што се тиче енергената и што се тиче хране, изјавила је за РТС в.д. директора Дирекције републичких робних резерви Зорица Анђековић.

"Имали смо сада једну опсежну контролу где су, поред контролне куће, сви запослени били ангажовани. Контрола је најбитнија ставка да не бисмо имали мањкове као што се дешавало", рекла је Зорица Анђелковић, гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

Наводећи да је законом регулисано које су то основне животне намирнице, она је истакла да се оне чувају у складиштима робних резорви, а да се на тендеру бирају овлашћени складиштари.

''Имамо довољно намирница, почев од пшенице, кукуруза, шећера и уља, а новина коју смо увели у програм робних резерви је и вода'', рекла је Анђелковић.

Она је објаснила да су робне резерве формиране и да се углавном користе за ванредне ситуације у ратним условима, а такође и у неким већим поремећајима на тржишту.

''Последњих дана, од Бадње вечери, имамо јако ниске температуре и велике падавине. Да би смо обезбедили стабилну ситуацију на терену наручито када је у питању пробијање и уклањање снега потребна је нафта. Ми смо реаговали тако што смо обезбедили нафту за све општине у којима је била проглашена ванредна ситуација'', рекла је Анђелковић.

Како је истакла, на сталној су линији са Штабом за ванредне ситуације и од којих добијају обавестење о које су то општине где је критичне ситуације и где треба да се иде у бесплатну испоруку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво