"Гребен" на Дунаву пуном паром

Домаћи ледоломац "Гребен" јуче је испловио из смедеревске луке и кренуо ка Београду и Панчевачком мосту. У петак је пробијен ледени чеп код Грочанске аде, а плоче и санте леда које су се ослобађале и плутале низводно нису угрожавале објекте на Дунаву. "Гребен" је током викенда ломио ледене плоче на вом делу Дунава и за сада је све проходно.

И данас се наставља борба ледоломаца са сантама које су високе и до четири метра. Ледену баријеру код Даљске кривине у потпуности су пробила два мађарска ледоломца, чиме је ослобођен проток воде на том делу Дунава.

Други пар ледоломаца, који су чекали усидрени у Апатину, кренули су јуче ка Новом Саду и Београду. Домаћи "Гребен" ломи лед код Панчевачког моста.

Домаћи ледоломац "Гребен" јуче је испловио из смедеревске луке и кренуо ка Београду и Панчевачком мосту.

У петак је пробијен ледени чеп код Грочанске аде, а плоче и санте леда које су се ослобађале и плутале низводно нису угрожавале објекте на Дунаву. Ледоломац "Гребен" је током викенда ломио ледене плоче на овом делу Дунава и за сада је све проходно.

Међутим, лед који плута низводно од јуче се задржава код моста Смедерево–Ковин, али, како су нам рекли у Лучкој капетанији, за сада то нису веће количине.

Дунав је домаћин и једној групи лабудова, које су током викенда хранили Смедеревци.

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре саопштило да је брод "Бое", који је претходне ноћи стигао у беградску акваторију, данас припремљен за испловљење ка Хидроелектрани Ђердап 1.

Министарство саопштава да су два мађарска ледоломца упловила у српске воде ради ургентног пробијања леденог чепа код Боровог села.

У међувремену, највећи мађарски ледоломац - "Сечењи", и још један, стигли су поподне у Нови Сад, саопштило је Јавно водопривредно предузеће Воде Војводине, преноси Бета.

Ти ледоломци ће сутра ујутро кренути низводно, ка Београду.

Пар ледоломоца који је раније стигао из Мађарске, остаће у зони Даљске кривине, да би одржавали и стабилизовали коридор који су пробили кроз лед, наводи се у саопштењу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара