Честитке победницима олимпијаде у Казахстану

Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић честитала је тиму Математичке гимназије из Београда на освојеном првом месту, као и на освојеним појединачним медаљама, на међународној Жаутиковска олимпијади из математике, физике и информатике у Алма Ати у Казахстану.

Татјана Матић је рекла да је победа тима Математичке гимназије из Београда велики успех за наше младе таленте у међународној конкуренцији од преко 400 учесника, и да је то још једна сјајна промоција Србије у свету.

"Медаље које освајају ученици Математичке гимназије и други млади математичари, физичари и информатичари су велики подстрек за државу да настави реформу образовања и пружи талентованим младим људима добар школски систем али и разлог да остану у земљи након завршеног образовања", истакла је Матићева, наведнео је у саопштењу.

Подсетила је да Министарство трговине, туризма и телекомуникација спроводи повезивање свих школа у Србији на Академску мрежу Србије, што ће им омогућити бесплатан и безбедан интернет, односно солидну инфраструктуру за предстојеће увођење информатике као обавезног предмета у програм основног образовања.

Како је саопштила Математичка гимназија, на олимпијади која је одржана у Казахстану од 12. до 17. јануара, екипа Математичке гимназије освојила је прву награду, док су чланови тима појединачно освојили и пет златних и две бронзане медаље.

Чланови тима су Огњен Тошић, Алекса Константинов, Алекса Милојевић, Михајло Спорић, Душан Новичић, Давид Милићевић и Коста Бизетић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво