Пресуда Привредног суда у Нишу

Измена садржаја текста због судске одлуке. Промена је извршена 3. марта 2017.

Престали су разлози за објављивање судске одлуке / решења о извршењу Привредног суда у Нишу И. бр. 188/2016, којим је према дужнику "Дрим филм " д. о. о. Ниш, одређено извршење привремене мере и оглашавање - објављивањем ове привремене мере на телевизијским и радијским програмима, као и преко сајта РТС-а, тужиоца другог реда, а које решење је Привредни суд у Нишу донео на основу решења П 837/16 од 6. 12. 2016. године, у правној ствари тужилаца 1. "Дрим компани" у стечају из Ниша и 2. Јавне медијске установе Радио-телевизије Србије, Београд, Таковска 10, против туженог "Дрим филма" д. о. о. из Ниша, Улица војводе Мишића бр. 5, ради утврђења ништавости уговора, којим је усвојен предлог и одређене предложене привремене мере ради обезбеђења неновчаног потраживања.

Наиме, након објављивања на сајту РТС-а одређене су привремене мере у делу који се односи на тачку 1 петитума решења 3 П 837/16, донето је, најпре укидано, решење Апелационог суда у Београду 9 Пз 8425/16 од 12. 1. 2017. којим је укинуто решење 3 П 837/16 Привредног суда у Нишу, а након тога, Привредни суд у Нишу, у поновном поступку , решењем 3П837/16 од 22. 2. 2017. године одбацио је предлог за одређивање привремене мере у делу: Забрањује се "Дрим филм" д. о. о. Ниш, Улица војводе Мишића бр. 5, да отуђи или оптерети оригиналне мастере, негатив слику, негатив тон и тонску копију, као и сву пратећу документацију филмова и ТВ серија "Зона Замфирова" (2002. године, Здравко Шотра), "Пљачка Трећег рајха" (2004. године, Здравко Шотра) и "Балканска браћа" (2005. године, Божидар Николић), као и да располаже правом емитовања и ауторским и сродним правима, односно лиценцним правима на наведеним филмовима и ТВ серијама, односно да располаже правима и обавезама са и у вези са свим наведеним насловима (играним филмовима и ТВ серијама) у смислу да их уступи, оптерети, заложи, прода или пренесе на друга лица као и у делу са оглашавањем/објављивањем ове забране путем телевизијских и радијских програма, као и преко сајта РТС-а, тужиоца другог реда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи