Тужилаштво и полиција конкретизовали сарадњу с новинарима

У циљу подизања нивоа безбедности новинара одржан је први састанак Сталне радне групе представника државних институција и удружења новинара и медијских асоцијација у Републичком јавном тужилаштву.

На састанку су, између осталог, одређене контакт тачке за сталну комуникацију између наведених државних институција и новинарских удружења и медијских асоцијација у случајевима извршења кривичних дела којима новинари могу бити изложени.

"Тужилачке контакт тачке су установљене у Апелационим јавним тужилаштвима за територије њихове месне надлежности, док су контакт тачке у Министарству унутрашњих послова одређене у 27 управа полиције", наводи се у саопштењу.

На састанку је било речи о едукацији службених лица у тужилаштву и полицији, као и новинара, ради подизања нивоа безбедности новинара.

Договорене су и активности о посебном евидентирању и упоређивању података о кривичним делима учињеним на штету новинара, наводи се у саопштењу.

Састанак је посвећен и анализи постојећег правног оквира, припремању препорука за поступање надлежним институцијама, али и изради анализе начина комуникације и степена отворености надлежних институција према медијима уз давање препорука за унапређење исте.

Састанку су присуствовали представници Удружења новинара Србије, Независног удружења новинара Србије, Удружења новинара Војводине, Независног друштва новинара Војводине, Асоцијације независних електронских медија, Асоцијације медија и Асоцијације онлајн медија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво