Сенат тражи од ФОН-а да формира стручну комисију за докторат Малог

Сенат Универзитета у Београду затражио је од Факултета организационих наука да формира стручну комисију која ће анализирати докторску дисертацију градоначелника Београда Синише Малог.

Етичка комисија ФОН-а проследила је раније донети закључак Сенату УБ у коме се каже да се одбија захтев за преиспитивање докторске дисертације.

Та комисија је закључила да докторска дисертација градоначелника садржи "оргиналне научне доприносе који су довољни за позитивну оцену, да садржи одређене пропусте у начину цитирања иза којих не стоје нечасне намере и који су занемарљиви у односу на циљеве истраживања".

Ректор УБ Владимир Бумбаширевић каже да је ФОН направио пропуст у томе што није формирана стручна комисија, која једино може да уради "експертску анализу".

"Суштина је да је направљен пропуст у процедури на ФОН - у и да је предложено да формира стручну комисију која ће наставити процедуру анализе докторске дисертације", рекао је Бумбаширевић новинарима.

Појашњава да стручну комисију именује наставно научно веће факултете, а мишљење те комисије треба да садржи анализу и оцену оргиналности доприноса дисертације науци и оцену самосталности резултата научног рада.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи