Додатна помоћ од 7,3 милиона евра Србији у мигрантској кризи

Европска комисија потписала је уговор вредан 7,3 милиона евра са српским Министарством за рад, Комесаријатом за избеглице и МУП-ом, о додатној помоћи Србији у мигрантској кризи, саопштила је Делегација ЕУ у Србији.

Шеф Делегације ЕУ у Србији Мајкл Давенпорт каже да је уверен да ће Србија захваљујући додатној помоћи наставити да мигрантску кризу решава на хуман и одговоран начин како је то и чинила од септембра 2015. године.

Додатна средства ће бити искоришћена за обезбеђивање адекватног смештаја за избеглице и мигранте, финансирање оперативних трошкова прихватних и транзитних центара и центара за малолетнике без пратње старатеља, као и за исплату плата накнадно ангажованом особљу.

Такође, Међународна организација за миграције (ИОМ) је започела спровођење уговора потписаног са ЕУ, у сарадњи са српским властима, у оквиру ког ће бити обезбеђено око пет милиона евра за обезбеђивање адекватног смештаја и основних животних услова за мигранте, кроз реновирање прихватних центара и пружање медицинске неге.

Та подршка ће, како се додаје, олакшати хумани и достојанствени повратак миграната на добровољној основи и реинтеграцију одбијених тражилаца азила и ирегуларних миграната који желе да се врате у земље порекла.

"ЕУ ће наставити да подржава Владу Србије и локалне заједнице и тесно сарађује са другим пружаоцима помоћи", рекао је Девенпорт, а наводи се у саопштењу.

Помоћ ЕУ у овом подручју у Србији је од септембра 2015. већа од 50 милиона евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара