Михајловићева најавила нови воз на траси од Краљева до Пожеге

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић најавила је да ће воз осликан изнутра фрескама из српских манастира, а споља исписан поруком "Косово је Србија" на 21 језику, од данас поново на пругу, али не од Беогада до Косовске Митровице него од Краљева до Пожеге.

"Због безбедности путника и радника железнице, одлучила сам да овај воз више не саобраћа на линији до Косовске Митровице, која је уведена на предлог и уз финансијску подршку Канцеларије за Косово и Метохију, али ће зато овај воз са истим ентеријером бити уведен у домаћи железнички саобаћај и већ у среду превозити путнике од Краљева до Пожеге, рекла је министарка за Блиц.

Михајловићева каже да је одлуку да воз опет саобраћа, али на другој траси, донела из економских разлога.

"У времену када спроводимо реформу железнице, која је приоритет Владе и коју подржавају све међународне финансијске институције, морамо економски да се понашамо", рекла је министарка напомињући да нови возови плаћени 100 милиона долара не смеју да стоје и праве трошак, већ треба да превозе путнике и праве профит.

Истиче да је руководству "Србија воза" предложила да овај воз управо због свега што се дешавало протеклог викенда иде у што већи број градова Србије, пише Блиц.

"Мислим да велики број грађана жели да види и провоза се возом од кога су се толико уплашиле полицијске снаге Албанаца са Косова па су тешким оружјем кренули на њега", навела је министарка и подсетила да је реч о возу у коме су мотиви културне баштине Срба са КиМ која је под заштитом Унеска и да "уопште није опасан."

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво