Недостају крвне групе А и нулта позитивна

Институт за трансфузију крви Србије саопштила је да су резерве крви смањене због мањег одзива грађана у организованим акцијама, што је уобичајено у овом периоду године због ниских температура, учесталих респираторних инфекција и сезоне зимских годишњих одмора.

Посебно је, како се наводи, изражен дефицит крвних група А+, 0+ и свих негативних крвних група.

Позивају се грађани да дају крв и помогну да се обезбеди континуирано и правовремено трансфузиолошко збрињавање болесника.

Напомињемо да је повећан број ортопедских траума чије збрињавање захтева примену трансфузије крви.

Институт за трансфузију крви Србије у Светог Саве 39 ради од 7 до 19 часова. Грађани могу да дају крв и у Ургентном центру од 9 до 16 часова, као и у организованим акцијама на терену.

Осим у Институту, грађани могу да дају крв у најближој служби за трансфузију крви при болничким и здравственим центрима у свим већим местима у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво