Стефановић, Вулин и Мали полазници Високих студија безбедности

Министар одбране Зоран Ђорђевић честитао је полазницима 6. класе Високих студија безбедности и одбране на прилици да буду на тим студијама које су, како је истакао, постављене јер су потребне Србији, њеном систему безбедности и одбране.

У шестој класи тих високих студија, поред официра Војске Србије, полазници су и највиши државни функционери, министри унутрашњих послова и рада Небојша Стефановић и Александар Вулин, као и градоначелник Београда Синиша Мали.

Према његовим речима, полазници 6. класе су највиши државни функционери, али и службеници из министарстава и владе Србије и осталих државних институција, одговорних за дефинисање, развој и спровођење политике у доменима безбедности и одбране.

"Ви који већ обављате највише државне функције, овим студијама ћете успети да проширите своје академске хоризонте у области безбедности и одбране, кроз предавање експерата из земље и иностранства.

"Искористићете време издвојено за студије да се лично боље упознате са елементима система националне безбедности и са институцијама које чине њене стубове", поручио је министар.

Ђорђевић је навео да се стратегија националне безбедности заснива на координисаном деловању у областима спољне, економске политике, политике одбране, унутрашње безбедности, социјалне безбедности, а структура нове, 6. класе управо одражава меру да се одговори на тај захтев.

"Број полазника је ограничен и тиме чини овај вид студија престижним. Организовање овог нивоа усавршавања представља специфичан војно-образовни одговор на обавезе које проистичу из стратегије националне безбедности", рекао је Ђорђевић.

Онима којима студије представљају важну степеницу и нову референцу за обављање одговорних дужности, каже министар, омогућиће да усвоје шира и актуелна знања о стратегијском окружењу, да дубље спознају реалну геополитику из које проистичу сви изазови, ризици и претње.

"То ће вам олакшати да уђете у круг људи који ће у наредној деценији политички и професионално бити најодговорнији за све што се дешава у систему безбедности. Цитирао бих Нелсона Манделу који каже да је образовање најмоћније оружје које се може користити да би се променио свет", закључио је Ђорђевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво