Прилепин: Трамп више верује Путину него својим сарадницима

Славни руски писац Захар Прилепин изјавио је у Дрвенграду да живимо у свету у коме влада англосаксонска и европска буржоазија која је изгубила осећај за реалност, код које владају двоструки стандарди и која себе доживљава као светског владара.

Захар Прилепин наводи да Емир Кустурица покушава да сачува вредности старог света.

"У једном тренутку, после Другог светског рата, принципи политичке коректности, хуманизма, Битлси, све је то било разумљиво и неопходно, али су се затим у ту концепцију уселили неки демони и она је почела да се претвара у секту, у своју супротност, да уништава човека, нације, право нације на самоопредељење, а Емир Кустурица покушава да сачува те вредности старог света", рекао је Прилепин.

Славни руски писац је у интервјуу Танјугу приметио да нас "буржоаски секташи" уверавају да је простор слободе њихов, да припада њима.

"Они су ти који одлучују ко ће бити на списку канских лауреата и одређују правила, али је јасно да ми не можемо да живимо у том свету, јер они желе да га приватизују, да га задрже за себе", сматра Прилепин.

Један од најчитанијих руских писаца приметио је да постоје људи попут Оливера Стоуна, Ноама Чомског, Стивена Сигала, Никите Михалкова, Џонија Депа, Монике Белучи, који разумеју "Кустуричину истину и залажу се за стварање нове реалности".

"То је заправо борба против усамљености. Не мислим да је Џони Деп усамљен, али свима фали нека самооствареност, осећај слободе, који не зависи од стандарда Холивуда", истакао је Прилепин и додао да сваке вечери сања о сарадњи са Кустурицом.

Упитан шта мисли како ће се долазак Доналда Трампа на чело САД одразити на односе Русије и Америке, Прилепин каже да Трамп више верује Владимиру Путину него својим сарадницима.

"Трамп није једина снага у Америци, тамо има много центара моћи и нећу открити никакву тајну ако кажем да Трамп више верује Путину него свом најближем окружењу. То даје наду", оценио је руски писац.

Навео је и да је превише играча који могу да утичу на Трампа.

"Разне финансијске институције и центри моћи могу да утичу на Трампа. Путин не може да утиче на њега стално", нагласио је Прилепин.

На питање да ли пише нову књигу, каже да тренутно живи у Донбасу, у Украјини, и да је то сада његова преокупација.

"Пушкин је једном рекао да је рат Турске са Русијом важнији од псеће свадбе", појаснио је руски писац.

Навео је да у Србију долази три-четири пута годишње и да се увек много радује томе, јер ту има пуно пријатеља.

"На недавном Сајму књига у Београду људи су три сата стајали у реду, чекајући да им потпишем књиге. Осећао сам се као ауторка 'Харија Потера' Џоана Роулинг", рекао је Прилепин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара