Нови проблеми са снегом у Трговишу и Медвеђи, механизација на терену

Ванредна ситуација због снега и даље је на снази је у општинама Владичин Хан и Трговиште. У општини Медвеђа очишћена је већина махалских путева, али нови снег који од јутрос пада праћен ветром у планинским деловима општине поново праве проблеме.

Због нових падавина у току дана, на локалним путевима у Трговишту поново има снега, па се отежано стиже до неких села и заселака. Сва расположива механизација је на терену и рашчишћава путне правце.

У Владичином Хану проходни су путеви, још до две махале се чисти снег.

Штаб за ванредне ситуације у Врању у петак је укинуо ванредну ситуацију на делу територије града, остаје на снази у Пољаници, Барелићу, Кривој Феји, где се наставља чишћење путева и пружање помоћи угроженом становништву.

С обзиром на то да су најављене нове снежне падавине, из Штаба за ванредне ситуације, апелују на грађане у брдско-планинским крајевима где су проходни путеви, да се деца и изнемогла лица привремено дислоцирају у ниже крајеве код рођака или у прихватни центар.

У подручјима где то није изводљиво, Штаб ће упутити Ватрогасно-спасилачку јединицу. Све релеватне службе су у приправности.

У општини Медвеђа, где је ванредна ситуација проглашена пре недељу дана, очишћена је већина махалских путева, али нови снег који од јутрос пада праћен ветром у планинским деловима општине поново праве проблеме. Штаб за ванредне ситуације на сутрашњој седници одлучиће да ли ће школе почети са наставом.

И у Црној Трави где је ванредна ситуација проглашена 9. јануара стање је готово исто. Очишћено је 90 одсто путева, снег је преко једног метра, а од јутрос снег поново пада па су путари непрекидно на терену. Школе овде раде.

На територији града Лесковца дошло се до свих села, највише проблема је било на чишћењу путева изнад Предејана и ка најудаљенијим селима ка административној линији са Косовом и Метохијом. После осам дана очишћен је пут до Оруглице и других села на обронцима Кукавице. Струје има. 

Наставља се допремање помоћи у раштрканим, удаљеним и углавном старачким домаћинствима у ивањичком крају. У Ивањици је и даље ванредна ситуација. Очекује се да ће ђаци кренути у школу у понедељак уколико не буде нових снежних невоља. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво