У Београду ватромет за дочек, широм Србије музичари

Пред нама је још једна новогодишња ноћ, овог пута по Јулијанском календару. У неким градовима и туристичким центрима организују се концерти на отвореном. Док су се у Вршцу, Руми, Крушевцу, Врњачкој бањи, Чачку, Нишу и на Златибору одлучили за познате музичке звезде, Трстеничане ће забављати локални млади бендови и културно-уметничка друштва. Тамошња власт се потрудила и да обезбеди бесплатан аутобуски превоз из околних села до Трстеника.

На Златибору права зимска идила у којој ужива неколико хиљада туриста. За све њих, вечерас, на Краљевом тргу новогодишњи концерт Ане Кокић.

"Поред овог концерта, ми ћемо традиционално организовати и дочек у селу Јабланица које се налази на двадесетак километара од Златибора. Пут је до тамо проходан, а програм дочека у Јабланици почиње у 18 сати", каже Јелица Тошић из Туристичке организације Златибора.

И у снежном и бајковито окићеном Новом Саду, вечерас ће бити весело.

"На Тргу Слободе у 21 час представиће се 60 извођача синфонијског оркестра заједно са солистима Српског народног позоришта и спрецијалним гостом, Сергејем Трифуновићем. Они ће због хладноће бити премештени у Градску кућу Новог Сада, а људи ће моћи да уживају у концерту на тргу преко великих видео бимова", каже Данијела Јокановић из Туристичке организације Новог Сада.

На Тргу бајки у Београду током читавог поподнева, планиран је богат забавни програм за децу и на отвореном и у сали Дома културе "Вук Караџић".

"Програм ће се састојати од фантастичног хора Чаролија, ту је и специјална гошћа Јелена Томашевић. Имаћемо луткарске представе напарављене баш за ову прилику. Предвидели смо и наступ наших познатих оперских певача, а наравно биће и кловнова, жонглера, мађионичара, аниматора", објашњава директор Дома културе "Вук Караџић"  Светислав Гонцић.

Ресторани широм Србије организују дочек Нове године. Кажу да има интересовања а да су цене дочека ниже у просеку за 50 одсто од оних од пре две недеље.

У Београду, у новогодишњој ноћи по Јулијанском календару неће бити концерта на отвореном, али ту је традиционални, велики новогодишњи ватромет тачно у поноћ код храма Светог Саве.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара