Збрињавање угрожених људи у Опову

Представници Центра за социјални рад из Опова обишли су најугроженије породице у свом месту и у три околна села, да би проверили на који начин проводе ледене дане и каква им је помоћ тренутно најпотребнија. Одмах су организовали допремање хране, одеће и ћебади.

Приликом обиласка најугроженијих мештана у својој општини представници Центра за социјални рад и локане самоправе уверили су се да зимске дане најтеже проводи Георгије Горњичар из Сефкерина. Он живи у нехуманим и недостојним условима за једног човека. Од комшија смо сазнали да у своју собу никога није примио неколико година, али нашу екипу је желео да угости.

"Хвала вам много на помоћи, али није требало, имам ја неке старе покриваче са којима се покривам. Имам и дрва, али нисам стигао да их исцепам, ложим шапурине и тако се грејем", рекао нам је Георгије Горњичар.

Јелена Бјелица, директорка Центра за социјални рад из Опова истиче да су обишли све социјално-угрожене породице.

"Установили смо да им је у овим хладним зимским данима најпотребнија топла одећа, ћебад и храна и зато им сад то и достављамо. Имамо и једног бескућника којег смо збринули у хранитељску породицу за одрасла лица", каже Бјелица.

Зоран Тасић, након уручивања хуманитарних пакета најугроженијим породицама, потписао је уговор којим се обавезао да ће сваког месеца док је председник општине уплаћивати 10 одсто од плате у корист Снежане Сужњев која је самохрама мајка троје деце.

"Нисам очекивала овакву помоћ. Комшије су ме убеђивале да се обратим и раније и да затражим помоћ од председника општине, али било ме је срамота. Ово ће ми много значити, јер болујем од карцинома и треба ми новац за лекове, али деца су ми на првом месту и све дајем за њих. Једна ћерка ми се школује у Суботици и до сад је нисам посетила, јер нисам могла да платим пут", каже Снежана Сужњев.

Зоран Тасић је истакао да је ово његов лични и морални чин и да ће локална самоуправа и даље на различите начине помагати најугроженије породице.

"Локална самоуправа и све стручне службе по хитном поступку решавају све проблеме угрожених људи на нашем подручју и трудићемо се да сви буду адекватно збринути док трају овако екетремно ниске температуре", рекао је председник општине Опово Зоран Тасић.

До краја недеље ове породице добиће и по два метра кубних огревног дрвета, а са првим топлијим данима наставиће се и акција суфинансирања изградње и адаптације дотрајалих стамбених објеката за које је из буџета издвојено два милиона динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи