Проблеми са саобраћајем у Београду

Због снега који од јуче пада у главном граду, од јутрос су настали проблеми у саобраћају. Јавни превоз је отежан, а неколико приградских линија је скраћено. Градоначелник поручује да су ангажоване све службе и да се боре са невременом. Улице се, каже, чисте.

Градоначелник Београда Синиша Мали каже за РТС да, и поред снежних падавина које трају већ 20 сати, уз мање проблеме, саобраћај у главном граду функционише.

"Имамо проблеме са пуцањем појединих водоводних цеви, оних старих преко пет деценија. Имамо 21 мобилну екипу 'Београдског водовода и канализација' на терену. Преко 2.000 радника ради непрекидно већ више од 15 сати. Чистимо, боримо се", рекао је Мали за РТС.

Према његовим речима, улице првог приоритета су проходне уз мале проблеме са линијом 12 и 13.

"Очекујемо да падавине престану у наредна два или три сата и до краја вечери ћемо у потпуности очистити улице првог приоритета", најавио је Мали.

Додао је да после 20 сати падавина снега има превише, те да је све што има град на располагању од ресурса на улицама.

"Само током ноћи посули смо 1.200 тона соли на улице Београда, што је рекорд који не памти нико у последњих пар година", поручио је Мали и додао да не може све да се очисти све док пада снег, јер како прође камион поново има снега на улицама.

Додао је да власти посипају и калцијум-хлорид, који омогућава да се путеви не заледе. Истиче да град функиционише, упркос тешким временским условима.

Мали је замолио грађане да буду стрпљиви у саобраћају, а возаче да користе зимску опрему, наводећи да је забележен велики број инцидената у престоници због коришћења летњих гума.

Престанак падавина се очекује у наредних неколико сати, па градоначелник поручује да ће до краја дана бити потпуно очишћене улице првог приоритета.

Апеловао је на Београђане да чисте испред својих кућа и зграда, као и да од сутра, када се очекују нешто веће температуре, обрате пажњу на проблеме због снега који ће се топити са кровова, са леденицама...

Председник градског парламента Никола Никодијевић рекао је да све топлане раде нормално, а да екипе "Водовода" решавају проблеме са пуцањем водоводних цеви.

Јавни превоз у Београду одвија се отежано због нерашчишћеног снега, неколико приградских линија је скраћено, а окретница аутобуса у центру града на Зеленом венцу била је јутрос сат времена блокирана, речено је Бети у Градском саобраћајном предузећу.

Проблема има и у трамвајском саобраћају због непроходности скретница од снега.

Линије које нису скраћене раде са великим кашљењем.

Ако путујете градом за релације за које вам је раније требало пола сата, данас ћете морати да издвојите цео сат.

У ГСП-у је речено да проблема има пуно и да ће тако остати све док се снег потпуно не очисти са пута.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво