Редови на изласку из Србије, нема гужви на наплатним рампама

Због завршетка празника, на појединим граничним прелазима чека се и до два сата. Током дана биле су километарске колоне на наплатним рампама.

Саобраћај је појачан на свим путевима, а посебно оним који воде ка већим градовима из правца свих туристичких места и скијалишта у Србији, упозоравају из Ауто-мото савеза Србије.

На наплатној рампи Бубањ поток у смеру ка Београду више нема задржавања иако се током дана чекало и до сат времена. Такође, на прилазу ауто-путу код Прељине нема гужве, док је раније данас на том путу колона аутомобила била дуга више километара.

Према саопштењу управе царина, на изласку из земље аутомобили и аутобуси чекају један сат.

На граничном прелазу Батровци гужве су веће, па се на изласку из земље чека два сата, док се на Хрватској страни чека још један сат.

На осталим прелазима задржавања су до пола сата.

Из АМСС су апеловали на возаче да због појачаног саобраћаја имају више стрпљења за воланом, да брзину вожње прилагоде условима на путу и да не улазе у ризична претицања, као и да на пут не крећу без обавезне зимске опреме.

Подсећају и да од 1. новембра до 1. априла возила морају бити опремљена са све четири зимске гуме, ако се због временских услова на коловозу налази снег, лед или поледица.

У поменутом периоду, ван насељеног места, обавезно је поседовање ланаца или других уређаја за повећање тракције у пртљажнику.

У насељу, возила не морају бити опремљена ланцима, односно другим уређајима за повећање тракције.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије