Српски студенти најбољи на свету у дебати

На управо завршеном Светском универзитетском дебатном првенству одржаном у Холандији, српски студенти Милош Марјановић са Правног факултета и Теодора Решетар са Филолошког факултета освојили су прво место у категорији енглески као страни језик.

Они су у финалу дебатовали са студентима из Немачке, Кине и Индонезије на тему "Овај дом верује да европска левица треба да промовише радикално леву политичку агенду, укључујући национализацију великих индустријских постројења, изузетно високе стопе пореза на богатство и проширење државе благостања".

На том такмичењу је учествовало више од 800 студената из 95 земаља света, а Србију је представљало шест тимова од којих је чак троје прошло у четвртфинале у категорији енглески као други језик, саопштила је дебатна мрежа Отворена комуникација.

У четвртфинале су се пласирали Јелисавета Станишић (Висока школа за пословну економију и предузетништво) и Јован Петронијевић (Висока школа за пословну економију и предузетништво), Ђорђе Јовићевић (Факултет политичких наука) и Илија Иванишевић (Физички факултет), Јанко Ђорђевић (Правни факултет) и Огњен Миладиновић (Правни факултет).

Србију су такође представљали и Александра Михајловић (Факултет политичких наука) и Даница Панић (Факултет политичких наука), Милош Танасић (Правни факултет) и Андријана Кулезић (Правни факултет).

Огњен Миладиновић је проглашен за најбољег говорника у категорији енглески као страни језик, а заузео је шесто место у категорији енглески као други језик, а осим одличног пласмана, Огњен је такође поставио светски рекорд за највише постигнутих говорничких поена у категорији енглески као страни језик.

Јелисавета Станишић је заузела друго место у такмичењу за најбољег говорника у категорији енглески као страни језик, Милош Марјановић је заузео треће, Јован Петронијевић пето и Теодора Решетар девето.

Подсећамо да наши дебатери нижу успехе на светским и европским такмичењима већ неколико година заредом укључујући и недавно одржано Европско универзитетско дебатно првенство са којег смо се такође вратили као победници.

Светско универзитетско дебатно првенство које се одржава сваке зиме у другој земљи света од 1981. године, јесте такмичење у форми британске парламентарне дебате, подељено је у три такмичарске категорије (отворена категорија, енглески као други језик и енглески као страни језик) и највеће је годишње окупљање студената на свету.

Следеће светско првенство биће одржано у Мексику.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво