Дочек Нове године у Србији

У Београду и свим већим градовима, грађани Србије и туристи дочекaли Нову 2017. годину на трговима, у угоститељским објектима и у својим домовима. Највише гостију из региона.

На београдском Тргу Николе Пашића наступили су Плави оркестар и Бајага и "Инструктори".

Дочек је организован и на Новом Београду где је окупљене забављао Владо Георгиев и "Прљави инспектор Блажа и Кљунови".

Грађани и гости Новог Сада у 2017. годину ушли уз наступ Здравка Чолића а на главној бини на Тргу слободе наступио и "Биг бенд" чији је специјални гост Бојана Стаменов. Тачно у поноћ присутнима се обратио градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

"Један град, једна породица, вечна љубав. Хвала вам на великим победама у 2016, а пред нама су нове у 2017. години", рекао је Вучевић пожелевши свима срећну Нову годину.

На Тргу Краља Милана у Нишу наступило је "Бијело дугме".

У Крушевцу на главном градском тргу окупљене су забављали КУД "14. октобар", "Рибља Чорба" и "ЗАА".

Суботичани су дочекали 2017. годину са Гоцом Тржан на централном градском тргу. Петоминутни ватромет је одушевио присутне на Тргу слободе, а у поноћ је публика заплесала Штраусов валцер "На лепом плавом Дунаву".

Весело је било и у клубовима, ресторанима и хотелима у Суботици и на Палићу, а угоститељски и смештајни капацитети су били попуњени готово стопроцентно. 

У Чачку је певала Лепа Брена, а грађанима је Нову годину честитао градоначелник Милун Тодоровић. Он је на тргу био заједно са председником Скупштине Града Игором Трифуновићем.

"Надам се да за наш Град и нашу Србију долазе бољи дани. Тешко јесте, реформе су болне али спреман сам да заједно са нашим суграђанима учиним све за добробит града који волим највише на свету", рекао је Тодоровић и пожелео свим грађанима срећну наступајућу годину.

Више хиљада Шапчана одбројавало је уз бенд "Ничим изазван". Журка за дочек приређена је и на клизалишту али и у бројним кафићима и ресторанима. Уз Шапчане у хотелу било је и стотину гостију из Бугарске.

Дочек Нове године у Крагујевцу је и ове године прошао без великих концерата и гламурозних прослава. Организованог дочека није било на градским трговима.

Крагујевчани су долазак 2017. прославили у својим домовима и градским хотелима и ресторанима који су организовали разноврстан програм. Традиционално, Крагујевчане је у Нову годину увео ватромет у центру града.

На Косову и Метохији, у српским срединама, није било организованог дочека Нове године. Мештани Грачанице Нову годину дочекали су у ресторанима, кафићима и хотелима.

У хотелима и одмаралиштима на Златибору тражила се соба више. Нову годину је на тој планини уз минус 10, Хариса Џиновића и трубаче дочекало више од 25.000 гостију.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво