Београд – најзабавнија престоница Европе

У Београду предновогодишња атмосфера. Престоница се недељама припремала да дочека туристе, којих је ове Нове године више него икада раније. Најбројнији гости су из региона, али их има и из целе Европе и света. Богат забавни програм на улицама и трговима обећава добар провод.

Статус најзабавније престонице у овом делу Европе, Београд сваке Нове године изнова потврђује.

Туристи из Италије, Израела, Турске, Марока, Хрватске, Грчке, Јапана кажу да је српска престоница прелеп град, да су људи дивни, а цене приступачне.

Број страних туриста у Београду годинама расте у двоцифреном проценту, по чему је наша престоница рекордер у Европи. У првих 11 месеци ове године, било их је чак 13 одсто више. Највише расте број туриста из Грчке, Турске, Румуније и Бугарске.

"Капацитети су пуни. Гости су нам, као и претходних година, углавном са Балкана, али их има и из удаљених земаља, па чак и из Кине", каже Маја Кисин из "Кристал код апартмана".

Ранијих година, новогодишњи гости су били углавном млади. Овог децембра има туриста свих животних доби.

"Деведесет одсто наших гостију су странци, нисмо очекивали баш оволику попуњеност. Хотели су нам пуни још од 23. децембра, и тако ће бити до после Божића. Ово је добро време за хотелијере", каже Томислав Момировић из Удружења хотелијера и ресторатера Србије ХОРЕС.

У организацију дочека, град је уложио пола милиона евра, а очекује се знатно већи приход.

"Ми очекујемо ове године 110.000 туриста, а у том периоду од неколико седмица, од католичког Божића до српске Нове године, они ће остварити 270.000 ноћења, па очекујемо приход од 20 милиона евра", истакао је менаџер града Београда Горан Весић.

Концерти испред Скупштине Србије, класична музика у Центру "Сава", забавни програм у ресторанима и клубовима – обећавају добар провод, где год да сте.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи