Организација "Солидарност за Косово" допремила 12 тона помоћи

Француска хуманитарна организација "Солидарност за Косово" и ове године организује новогодишњу и божићну хуманитарну акцију помоћи Србима на Косову и Метохији.

Школски прибор, одећа и обућа, део су помоћи ове организације. Први пут, ова организација домаћинствима поклања и осамдесет оваца. Волонтери ове организације делиће помоћ на Косову до другог јанура. 

Хуманитарна организација "Солидарност за Косово" из Француске допремила је у српске енклаве на Косову и Метохији 12 тона помоћи вредне више од 85.000 евра као и 80 оваца за социјално угрожене породице, саопштила је та организација.

Помоћ је јуче допремило десет волонтера те организације, у пратњи њеног оснивача Арноа Гујона, наводи се у саопштењу.

"Већ 12 година смо присутни за време божићних и новогодишњих празника на Косову и Метохији, уз Србе који живе изоловано и усамљено", каже Гујон.

Према његовим речима, ове године испоручено је и 80 оваца и јагњади породицама које се баве сточарством.

У наредних неколико дана, француска екипа ће наставити дистрибуцију нове одеће и обуће, школског прибора и играчака за децу на целом Косову.

Ово је 40. конвој који је стигао на Косово од 2004. када је основана хуманитарна организација "Солидарност за Косово".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара