У Лазаревцу 38 избегличких породица добило станове

Комесаријат за избеглице и миграције саопштио је да су у београдској Општини Лазаревац уручени кључеви за 38 станова и четири монтажне куће избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске које живе на територији ове општине.

Комесар за избеглице Владимир Цуцић рекао је том приликом да му је драго што ће породице божићне празнике дочекати код својих кућа.

"Драго ми је што кључеве уручујемо уочи Нове године и Божића, јер ћете моћи да кажете да ове празнике дочекујете код своје куће. Желим да ово стварно буде ваша кућа. Ако већ нема оне куће која је некад била ваша, нека ова овде то сада буде"“, рекао је комесар Цуцић.

Председник општине Лазаревац Бојан Синђелић рекао је да се нада да ће се наћи решења и за преостале избегличке породице из Лазаревца како би се то питање коначно решило, најављујући даљу тесну сарадњу са Комесаријатом за избеглице и миграције, Владом Србије и осталим државним институцијама.

Изградња станова за избеглице у Лазаревцу финансирана је средствима кредита Банке за развој Савета Европе у оквиру пројекта "Трајна интеграција избеглица у Републици Србији" путем кредитне линије Банке за развој савета Европе“.

Реч је о стамбеним јединицама које се додељују у закуп са могућношћу откупа након шест месеци, по повлашћеним ценама и у складу са Законом о избеглицама. Четири монтажне куће, као и припадајућа инфраструктура, финансиране су средствима из буџета Србије.

У складу са Законом о избеглицама Комесаријат за избеглице и миграције обезбеђује стамбена решења за избеглице.

У периоду од 2008. године до данас у просеку се сваког дана обезбеди по пет стамбених решења финансираних из буџета РС и донаторским средствима, саопштено је из Комесаријата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи